www.alphila.com
info@alphila.com
 
Tel: 06-15641312
Alphen aan den Rijn
The Netherlands
 
 
Voorwaarden
© 2024 Alphila
Welkom op de Alphila veilingsite. Op deze site treft u allerlei soortzen zegels, series en collecties aan van voornamelijk Nederland, de N.O.G., Duitsland en Oostenrijk. Andere landen zijn minder vertegenwoordigd, maar soms zitten er leuke items tussen.

Alphila is het nieuwe veilinggedeelte van het Postzegelparadijs, dat zich voornamelijk richtte op de Nederlandse markt ! Het Postzegelparadijs is nog steeds in de lucht maar nu uitsluitend als webshop met items tegen een vaste prijs. In de veiling hebben we de inzetprijzen bewust laag gehouden, zodat deze hobby door iedereen kan worden beoefend. Zegels, series en verzamelingen worden in verschillende prijsklassen aangeboden en zijn altijd competatief met die van andere veilingen. Alphila is een initiatief om de philatelie uit het slob te halen en postzegelen voor iedereen interessant en leuk te houden: Het gaat vaak om het creëren van een leuke verzameling op nummer, maar men kan zich ook specialiseren op stempels, kleuren, tandingen, gebruiksperiode.

Of, voor zover het mijzelf betreft, het opzetten van een verzameling poststukken naar een adres in Londen, waar de naam Engelhardt op staat vermeld. Sommige brieven heb ik voor minder dan een tientje weten te bemachtigen, andere zijn weer een stuk duurder en schaarser. De poststukken komen voornamelijk uit Nederland (mijn eerste envelop kocht ik in Amsterdam), maar ook Frankrijk, Triëst, België, Italië en zelfs Puerto Rico zijn erin opgenomen. Verder bestaat de collectie uit een aantal pre-philately stukken naar een soldaat met deze naam in Nederlands Indië. Verder hebben zegels en poststukken uit de jaren 30-70, gestempeld te Varik (Gelderland) mijn interesse, omdat mijn opa daar destijds postkantoorhouder was.

Als u een brief (of meer) van de periode 1860-1880 met Engelhardt als geadresseerde of als afzender (let op: de "d" is langzamerhand uit de naam verdwenen), neem dan s.v.p. even contact op. Ik zou het kavel graag van u overnemen, en als dat niet kan, graag een scan in de verzameling opnemen.

We proberen 4 veilingen per jaar te organiseren. Als u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief, krijgt u daarvan automatisch bericht. Uitschrijven kan altijd en zonder problemen. We hopen op uw biedingen in de volgende veiling.

Met vriendelijke groet, Nicolaas Engelhart

Postzegelparadijs Engelhardt
Valid HTML 4.01 Transitional QualityStamps footer2 footer3 footer4 footer5 footer6 footer7 footer8 footer9 footer10 footer12 footer11